Open Kerkendagen

-

Religieuze gebouwen zijn in zekere zin een kaleidoscoop. Met het schitteren van duizend kleurrijke vormen, zijn zij gegrift in de mysteries van het onzichtbare, gekneed door de luister of de nederigheid van generaties, trillend van intense muzikale emoties. Kasteel Beauvoorde neemt onder het thema ‘emoties’ de Open Kerkendag van het prachtige kerkje van Wulveringem op zich.

Tussen 10u en 17u kun je de 16e-eeuwse kerk vrij bezoeken. Die is voor bezoekers van het kasteel een bezoek meer dan waard dankzij het merkwaardige meubilair in renaissance- en barokstijl, de schilderijen van de school van Van Dyck en het mooi onderhouden kerkhof. Je hoeft niet te reserveren; er is permanent een gids aanwezig die je met veel plezier meer vertelt over de interessante geschiedenis van de kerk wiens geschiedenis verweven is met dat van het Kasteel Beauvoorde.

Om het thema ‘Emoties’ mee in de kijker te zetten houden we op zaterdag en zondag twee workshops gospel, om 14u en om 16u. Het woord 'gospel' komt uit het Oudengels en betekent ‘blijde boodschap’. Het is in onze contreien vooral bekend via de media. Toch kent ons land via zijn nauwe band met Afrika hierin ook een traditie. Kasteelgids met Zuid-Afrikaanse roots Veronica ontvouwt in deze workshop de geheimen van dit bijzondere genre. Inschrijven hiervoor is wel aan te raden!

Praktisch

Data: 01 en 02 juni
Tijdstippen:

  • Vrij bezoek: tussen 10u en 17
  • Workshops: 14u en 16u

Inschrijven:

  • Vrij bezoek: niet nodig.
  • Workshops: bij voorkeur via het formulier hieronder of kasteel.beauvoorde@herita.be (voor 31 mei, 17u).