Letterenfestival Beauvoorde 2021

-

Het Kasteelpark Beauvoorde maakt zich weer op voor een spetterende editie van het Letterenfestival. Dit jaar ontvouwt zich in Beauvoorde opnieuw een literair programma waarin iedereen die iets met mooie woorden heeft, zijn gading vindt. Kom mee genieten van proza en poëzie, maar evengoed van muziek en theater.

 

DO 29/07/21, 17u30
Jeugdvoorstelling (6+) - Een Held

Een Held Ilustratie

We openen op donderdag 29 juli met de theatervoorstelling Een Held voor de jeugd. Met Een held, een bewerking van Gawein en de groene ridder van Lies Van Gasse, Anke Verschueren en Sien Desmet halen we een topvoorstelling uit de kast. In Een held wordt de eeuwenoude Camelot-legende van Gawein en de Groene Ridder herverteld. Gedwongen door het lot, moet de jonge ridder Gawein plots een echte held worden. Op zijn tocht naar de Groene Kapel ontmoet hij de mysterieuze heer Bertilak en Vrouwe Aga. Van hen leert hij over vriendschap en vertrouwen. De voorstelling start om 17.30 uur en duurt ongeveer 50 minuten.

 

VR 30/07/21, 18u30
Poëzie - 125 jaar Paul van Ostaijen 

Woordkunstenaars

De Partij voor Poëzie strijkt deze zomer neer in het Kasteel van Beauvoorde. Op vrijdag 30 juli wekken we de sfeer van MUSICHALL weer tot leven. Dichters van allerlei pluimage die de zinderende energieke sfeer van Paul van Ostaijen belichamen, krijgen een podium. Balorigen, experimentelen, andersdenkenden en vrije geesten komen samen. Met Delphine Lecompte, Paul Demets, Sylvie Marie, Gerard Herman, Sara Eelen, Betül Sefika, Pim Cornelussen en Hans Depelcin. 

 

 

ZA 31/07/21, 18u
Kleinkunst - Willem Vermandere & Augustijn - UITVERKOCHT

Willem & Augustijn Vermandere

Muzikant, schrijver, dichter, beeldhouwer, levensfilosoof, schilder ... Willem Vermandere behoeft weinig introductie. Bij hem zit u goed voor een prachtige kleinkunstavond bij het kasteel. Als zoon van Willem Vermandere groeide Augustijn op in een muzikale omgeving. Zijn beroemde achternaam laat hij wel weg, hoewel hij zijn afkomst allerminst ontkent of verbergt. Als singer-songwriter heeft Augustijn zijn stem gevonden, als componist zijn talenvorm, als arrangeur zijn stijl. Zijn invloeden gaan van de onvermijdelijke Beatles tot A-Ha, van Chris Isaak tot Eels, van Ben Folds tot Bach.

 

ZO 01/08/21
Boekenmarkt

Boeken

Op de maandelijkse boekenmarkt van Beauvoorde kan je tweedehands boeken kopen en verkopen. Snuister rond en sluit het Letterenfestival op een ontspannen manier af. Marktdag op zondag 1 augustus, toegang is gratis

 

GOED OM WETEN

  • Inbegrepen in alle tickets zit een bezoek aan het kasteel.
  • Wie meer dan 2 tickets koopt (voor dezelfde of verschillende voorstellingen) geniet 10% korting.
  • Leden van Open Monumenten krijgen 25% korting. Een persoonlijke kortingscode wordt verstuurd via de ledennieuwsbrief. 

 

PRAKTISCH

Kasteel Beauvoorde
Wulveringemstraat 10
8630 Veurne (Wulveringem)

T. 058 29 92 
E. kasteel.beauvoorde@herita.be
W. www.kasteelbeauvoorde.be

Klik hier voor info over bereikbaarheid per auto, fiets of openbaar vervoer.