Afgelast: Letterenfestival Beauvoorde '20

-

Met spijt in ons hart moeten wij jullie meedelen dat wij hebben beslist het Letterenfestival dit jaar niet te laten doorgaan. Momenteel staat de gezondheid en de veiligheid van u als festivalbezoeker, de artiesten, onze medewerkers en de vrijwilligers voorop. Wij nemen onze verantwoordelijkheid op en hopen zo het virus een halt toe te roepen.
Momenteel werken wij aan een regeling voor de tickethouder. Hebt u al een ticket? Dan wordt u door ons persoonlijk gecontacteerd van zodra dit is uitgewerkt.
Noteer alvast 7, 8, 9, 10, 11 juli 2021 in jullie agenda voor de volgende editie van het Letterenfestival.

Bedankt voor u begrip. Take care. Stay save

 

Programma '20: 

Het Kasteelpark van Beauvoorde maakt zich weer op voor een spetterende editie van het 'Letterenfestival Beauvoorde'. Ook dit jaar ontvouwt zich in Beauvoorde een literair programma waarin iedereen die iets met mooie woorden heeft, zijn gading vindt. Kom mee genieten van proza en poëzie, maar evengoed van muziek en theater tijdens het vijfdaagse Letterenfestival.

We open met de jaarlijkse KANTeLing op woensdag 01 juli. Centraal staat de vernieuwde literaire canon.

Op donderdag 02 juli krijgt de jeugd hun kans. Met Een held, een bewerking van Gawein en de groene ridder van Lies Van Gasse, Anke Verschueren en Sien Desmet halen we een topvoorstelling uit de kast. In Een held wordt de eeuwenoude Camelot-legende van Gawein en de Groene Ridder herverteld. Gedwongen door het lot, moet de jonge ridder Gawein plots een echte held worden. Op zijn tocht naar de Groene Kapel ontmoet hij de mysterieuze heer Bertilak en Vrouwe Aga. Van hen leert hij over vriendschap en vertrouwen.

Vonk&Zonen, ondernemers in de Letteren, zijn te gast op vrijdag 03 juli. Het programma is in volle creatieve fase, maar het is zeker dat ze je literatuur voorschotelen met een gedurfd kantje. Wordt vervolgd...!

We trekken alle registers open op zaterdag 04 juli, want dan vieren we Veurne's bekendste inwoner; Willem Vermandere. Hij wordt 80 én hij staat 50 jaar planken. En waar beter een hulde organiseren dan op een steenworp van zijn huis. Hij brengt muzikale vrienden mee voor een avondvullend concert vanaf 18u.

Al een tijdje vindt elke maand een boekenmarkt plaats in het Kasteelpark. Tijdens het Letterenfestival breiden we uit en ben je welkom op de boekenruilbeurs op zondag 05 juli. Heb je nog wat boeken liggen die vergaan onder het stof? Nood aan een changement de décor in je bibliotheek? Dan creëren wij de perfecte gelegenheid om daar iets aan te doen. Wij voorzien de infrastructuur, jij het aanbod. Kom vanaf 10 uur met je boeken naar het kasteelpark en laat je verrassen door het aanbod van collega-boekenwurmen. De boekenmarkt en -ruilbeurs is volledig gratis, reserveren is niet nodig.

Praktisch

Kasteel Beauvoorde
Wulveringemstraat 10
8630 Veurne (Wulveringem)

T. 058 29 92 29
E. kasteel.beauvoorde@herita.be
W. www.kasteelbeauvoorde.be

Voor bereikbaarheid per auto, fiets of openbaar vervoer, check https://www.kasteelbeauvoorde.be/praktisch

Tickets

Tickets: via www.wicket.be/kasteel-beauvoorde. Wie meer dan 2 tickets aankoopt, voor dezelfde of voor verschillende voorstellingen, geniet 10% korting.