Families

Ontdek de Vlaamse Meesters met 'Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters'

Vlaamse Meesters (c) Thaïs VanderheydenVanaf 15 september 2019 opent Kasteel Beauvoorde de poorten en het kasteelpark voor de prachtige nieuwe expositie "Grote Kunst voor Kleine Kenners, de Vlaamse Meesters”. We nemen klein en groot mee op een magische kunstwandeling door het kasteel en stellen de mooiste pareltjes van de Vlaamse Meesters aan je voor. Knipper even met de ogen en ga 600 jaar terug in de tijd! Raadsel, symbolen, puzzels, kunstwerken en installaties wijzen je de weg. Zo word jij misschien de Ultieme Vlaamse Super-Meester!

aak tijdens deze doe-expo kennis met de Vlaamse kunstenaars die heel lang geleden prachtige schilderijen maakten.  Als we er met onze ‘moderne’ ogen naar kijken, lijken hun schilderijen soms op donkere spookhuizen met bleke gekke mensen, rare onbekende spulletjes en belachelijke kleren waar je vandaag echt niet meer de straat mee op kan. Maar als je wat meer weet over hoe het leven was, zo heel lang geleden, herken je bijzondere symbolen. Dan merk je hoe ongelooflijk knap die Vlaamse Meesters hun Meesterwerken maakten en hoeveel nieuwe dingen ze hebben uitgevonden die heel de kunstwereld veranderde.

De expo is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Thaïs Vanderheyden. Ze maakte ‘junior-versies’ van de oude meesterwerken en meesterverteller Warre Borgmans brengt in een audiogids de grappige, symbolische, mysterieuze of gekke geschiedenis van de kunstwerken op kindermaat. Het buitenparcours is dan weer iets avontuurlijker.

Een expo op maat van leerlingen van de lagere school en de eerste graad van het middelbaar.

 • Bezoek met het gezin
  Vanaf 12 jaar: € 8 / Reductie (65+, kinderen vanaf 3 jaar, groepen): € 6 / Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar.
  De audiogids is inbegrepen. Reserveren is niet nodig. Vanaf de herfstvakantie is een gratis warme drank inbegrepen in je bezoek.
  Openingstijden
  Tijdens schoolvakanties: woe t.e.m. zon van 10u-17u /Buiten de schoolvakantie: woe 14u-17u, zat en zon van 10u-17u.
 • Bezoek met de klas
  Scholentarief: € 4 / Juffen/meesters: tot 3 pers. Gratis / Andere begeleiders: € 6
  Je gaat per klas op ontdekking met de juf. De audiogids en het educatief pakket zijn gratis inbegrepen.
  Openingstijden
  Op reservatie kun je op elk tijdstip, ook buiten de openingstijden, de expo bezoeken.

Adres, info en reservatie

Kasteel Beauvoorde
Wulveringemstraat 10
8630 Veurne

T. 058 29 92 29
E. kasteel.beauvoorde@herita.be
W. www.grotekunst.be

Familieparcours 'Op ontdekking met ridder Arthur'

=> wordt niet ingericht tijdens de duur van de expo.

Een absolute publiekslieveling in ons aanbod is het uiterst prettige, boeiende en leerrijke familieparcours ‘Op ontdekking met Ridder Arthur’(*).

Gezinnen kunnen zo het kasteel samen ontdekken! Het familieparcours neemt je met interessante weetjes, verkleedpartijen en boeiende opdrachten en puzzels mee naar de wondere wereld van de romanticus Merghelynck. Het familieparcours is inbegrepen in de toegangsprijs.

 Vooraf reserveren mag, maar is niet noodzakelijk.

Voor meer info over onze openingsuren en ticketprijzen klik hier.

* in de zomermaanden juli en augustus wordt het familieparcours vervangen door de 'Schatten van Vlieg'-zoektocht in het kasteel.