De Schatten van Vlieg : 'Escape Room' in Kasteel Beauvoorde

Wist je dat een gezelschap kabouters het kasteel jaar in en jaar uit onderhoudt? Echt waar! Ze maaien het gras, stoffen de meubels en de kunstwerken af, blinken het metaalwerk op en houden het gebouw kraaknet. Dat doen ze al sinds ridder Arthur overleed. Maar nu is er een groot probleem opgedoken… En om dat probleem te kunnen oplossen hebben ze jouw hulp meer dan nodig. Kom jij mee speuren? 

De kabouters hebben zichzelf aardig in nesten gewerkt, maar gelukkig heeft ridder Arthur heel wat aanwijzingen achtergelaten in het kasteel. Het wordt niet eenvoudig, maar als jij de juiste aanwijzingen vindt, de puzzels en raadsels oplost en goed speurt kan je de oplossing van de Escape Room vinden en zo de kabouters uit de nood helpen. Je krijgt daar bovenop ook nog eens een leuke beloning wanneer je de prikkelende speurtocht tot een goed einde brengt.

Kom in juli en augustus samen met je ouders, grootouders, neefjes, nichtjes en vrienden speuren in het kasteel. We veranderen twee maanden lang in een heuse ‘Escape Room’. Er is een parcours voor de kleinste speurneuzen die nog niet kunnen lezen of rekenen en er is een parcours voor speurders die dat wel al kunnen. 

Praktisch
Datum: van 1 juli tot en met 31 augustus, van woensdag tot en met zondag.
Uur: doorlopend van 10 tot 17 uur. (laatste tickets: 16 uur)

Tickets: de ‘Escape Room’ van Vlieg is inbegrepen in de reguliere ticketprijs.
Meer info over Schatten van Vlieg vind je op UiTmetVlieg.be/schattenvanvlieg

Vlieg deze zomer mee doorheen Veurne

Vlieg verstopt deze zomer opnieuw haar schat op vier Veurnse locaties: het Bakkerijmuseum, Kasteel Beauvoorde, Vrij Vaderland en Bibliotheek ‘de Seylsteen’. Volg je het tastparcours en vind je de schatkist? Dan krijg je een voelwaaier boordevol spelletjes én maak je kans op fantastische prijzen. Ben je een echte speurneus? Sla drie vliegen in één klap, neem op drie van de vier locaties deel en krijg als extra prijs een Memory-spel!

Al drie zomers op rij bieden vier cultuurhuizen in Veurne samen een stempelkaart aan voor de Schatten van Vlieg. Je kan op die manier kennis maken met de wondere wereld van ridder Arthur Merghelynck in Kasteel Beauvoorde. In Vrij Vaderland keer je terug naar het Veurne tijdens de Grote Oorlog, hoofdstad van het onbezette België, waar het dagelijkse leven zijn (on)gewone gang ging. Jong en oud kunnen kennis maken met het ambachtelijke bakkersvak van toen in het Bakkerijmuseum. In de Bibliotheek, het boekenparadijs van Veurne, kan iedereen terecht voor uren lees- en ander plezier.

De stempelkaart (krijg) kan je gratis krijgen op elk van op die vier locaties. Van 1 tot 31 augustus kun je er deelnemen aan telkens een unieke zoektocht. Als beloning krijg je na elke zoektocht een andere voelwaaier met opdrachten en spelletjes. Bovendien krijg je telkens een stempel op je stempelkaart. Wie drie stempels verzamelt, ontvangt de Tast-Memory van Vlieg als extra beloning: 3 vliegen in één klap!

Meer informatie over de Veurnse locaties van Vlieg op www.bakkerijmuseum.be, www.veurne.be/bibliotheek, www.kasteelbeauvoorde.be en www.vrijvaderland.be.