U bent hier

Groepen

Kasteel Beauvoorde in Veurne is een unieke erfgoedparel waar jong en oud heel wat kunnen beleven. Eind 19de eeuw kocht de excentrieke edelman Arthur Merghelynck het kasteel. Hij liet het restaureren naar 17de-eeuwse normen, met een prachtig kasteelpark.Het kasteel herbergt heel wat kunstschatten, antieke voorwerpen en prachtig meubilair. Tijdens een bezoek word je ondergedompeld in de wereld van Merghelynck die er alles aan deed om te middeleeuwen te herbeleven.

Verloop van het bezoek

Een ervaren gids ontvangt de groep in het bezoekerscentrum. Je krijgt er een inleiding over de omgeving, het kasteel en zijn historische bewoners om daarna naar het kasteel te trekken. De duur van de rondleiding in het kasteel en door het kasteelpark is afhankelijk van de timing van groep, maar duurt gemiddeld één tot anderhalf uur. Uiteraard valt er veel meer te vertellen over het kasteel, maar we beperken ons tot de hoofdlijnen, de markantste kunstvoorwerken en sappigste anekdotes. Vragen staat vrij na afloop van het bezoek, onze gidsen praten met veel plezier uitgebreid na over de wat hun publiek intrigeert.

Optioneel kan het dorp bezocht worden met gids. Beauvoorde, dat bestaat uit de deelgemeentes Wulveringem en Vinkem samen, kent een interessante geschiedenis. En dankzij de nabijheid van het kasteel zijn er in het dorp heel wat bijzondere historische zaken te ontdekken. Ook een aantal anekdotes ‘van onder de kerktoren’ ontbreken niet.  

Na afloop van het bezoek kunnen streekproductenliefhebbers hun hartje ophalen in onze erfgoed- en streekproductenshop; biologische tuinsappen uit onze boomgaard, patés en confituren uit de streek en leuke historische gadgets. Ook een uitgekiende selectie streekbieren is aanwezig.

Vanaf de lente van dit jaar zal bij het bezoekerscentrum een terras opgesteld staan waar een natje en droogje te verkrijgen is. Bij regenweer is er binnen plaats. Wie het liever wat sportiever aanpakt kan nog een partijtje Kubb, Petanque of cricket spelen (inbegrepen in toegangsprijs).

Prijs

Groepsbezoek park en kasteel: 6 euro per persoon (+gids)
Combinatie park, kasteel en dorp: 9,50 euro per persoon (+gids)
Gids (erkend FTG-gids): 60 euro per groep van max. 20 personen

Groepsbezoeken  gebeuren op afspraak en kunnen het hele jaar door, zowel overdag als ’s avonds, zowel in de week als tijdens het weekend (ook buiten de reguliere openingstijden).
Een groepsbezoek duurt  doorgaans ongeveer 1,5 uur en wordt deskundig begeleid door een gids van FTG (Federatie van Toeristische Gidsenverenigingen). Voor groepen van meer dan 20 personen is het aangewezen een tweede gids te voorzien.

Wil je je groepsbezoek graag koppelen aan een etentje en/of een recreatieve activiteit? Neem dan zeker een kijkje in ons arrangementenaanbod!

Info en reservaties:
058 29 92 29 en/of kasteel.beauvoorde@herita.be