U bent hier

Arrangementen

Kasteel Beauvoorde ligt in een romantisch stukje Westhoek. Wie actief wil genieten in een idyllische omgeving en context, stellen we één van onderstaande programma's voor.

KINGS AND QUEENS

De ideale teambuilding voor groepen vanaf 20 personen
De koning van het kasteel ligt op sterven en heeft geen erfgenamen. Opvolging is noodzakelijk en daarom worden alle edellieden samengeroepen bij het kasteel. Elke volksgroep duidt een mogelijke opvolger voor de koning aan. Doorheen het spel zal hij/zij zijn volk moet leiden om alle opdrachten tot een goed einde te brengen.
Herita en The Outsider Coast, een bedrijf dat gespecialiseerd is in originele en kwaliteitsvolle teambuildings en groepsactiviteiten, slaan de handen in elkaar voor de uitwerking van een gloednieuw en exclusief teambuildingsprogramma voor het Kasteel van Horst en Kasteel Beauvoorde. Beleef een onvergetelijke en avontuurlijke dag met 'Kings and Queens' op een prachtlocatie. Beschikbaar voor bedrijven en groepen vanaf 20 personen.

 

DE MOESTUIN VAN HET KASTEEL

Combi met bezoek aan tuinbouwbedrijf Het Warandehof
Combineer een bezoek aan het kasteel met een rondleiding op de hoeve! Het Warandehof in Gyverinckhove is een klein maar intensief tuinbouwbedrijf: op minder dan vier hectare wordt een breed gamma aan seizoensgroenten verbouwd: venkel, veldsla, radijs, courgette, rabarber… Vooral rabarber is een echte specialiteit geworden, zowel in teelt als in de talrijke heerlijke afgeleide producten: cake, ijs, confituur, compote…

 

OP EEN DRAFJE VAN HET KASTEEL

Combi met bezoek paardenfokkerij Sporkingshove
Dit arrangement brengt je na een bezoek aan het kasteel naar ‘Sporkingshove’, een prachtige paardenfokkerij van haflingerpaarden en Vlaamse trekpaarden in Steenkerke. De heilzame werking van paardenmelk is in vele culturen al eeuwenlang gekend. Een rondleiding op het bedrijf toont je de verschillende toepassingen van dit veelzijdige product.

 


EEN STRUIS KASTEEL MET EDELE BIEREN

Combi met bezoek brouwerij Struise Brouwers
Na een bezoek aan het kasteel ga je op visite bij de ‘Struise Brouwers’ uit Vleteren. De vier jonge amateurbrouwers behoren tot de beste bierbrouwers ter wereld maar blijven bescheiden. Ze maken heel bijzondere bieren zoals de ‘Struise Rosse’, de ‘Struise Witte’, de ‘Pannenpot’, de ‘Tsjeese’… Een bierseminarie en proeverij zal je ongetwijfeld verleiden om mee te genieten.

 

BEAUVOORDE… EEN KASTEEL, EEN DORP

Combi met begeleide dorpswandeling
Arthur Merghelynck droeg zijn adellijke titel hoog in het vaandel. Onder het motto ‘noblesse oblige’ zette de kasteelheer zich in voor een aantal nobele doelen: het welzijn van zijn dorp en het behoud van een merkwaardig monument. Zijn romantische idealen bereikten een hoogtepunt toen hij trouwde met een burgermeisje. Tijdens het kasteelbezoek snuif je de geur op van romantiek en adel. Dit kasteelbezoek wordt gekoppeld aan een dorpswandeling en brengt het nostalgische verhaal van beide bewoners.

 

VAN 17DE-EEUWSE NOSTALGIE NAAR… LUILEKKERLAND

Combi met bezoek kaasboerderij De Beauvoordse Walhoeve
Dit arrangement brengt je van het nostalgische kasteel naar de leerrijke en interessante kaasboerderij ‘De Beauvoordse Walhoeve’. Julienne Flyps, weduwe van Arthur, vond de lokale producten heel belangrijk. Voor al haar feesten kocht ze producten bij de plaatselijke handelaars. Op die manier ontstond in Beauvoorde een bloeiende economie. Melk, kaas, boter, karnemelk, choco… je vindt al dit lekkers dat de basis vormt van een gezond en lang leven op de boerderij!

 

Info en reservaties:
Kasteel Beauvoorde Wulveringemstraat 10 - 8630 Veurne
T 058 29 92 29 - E kasteel.beauvoorde@herita.be